Pogoji poslovanja spletne trgovine

Uvodne določbe

Pogoji poslovanja spletne trgovine na spletni strani www.hiskasrcnihdotikov.si (v nadaljevanju spletna trgovina) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za elektronsko poslovanje.

S spletno trgovino upravlja:

Hiška srčnih dotikov, Katja Rinc, s.p. (v nadaljevanju: ponudnik)
Ulica Antona Murka 15, 2311 Hoče
Matična številka: 8840016000
Davčna številka: 55949061
Telefon: 040 699 933
Elektronski naslov: info@hiskasrcnihdotikov.si
Nismo zavezanec za DDV.

Poslujemo le v Sloveniji.

Z uporabo spletne trgovine se uporabnik/potrošnik strinja s Pogoji poslovanja spletne trgovine.

Cene in ažurnost podatkov

Vse cene izdelkov v spletni trgovini so brez DDV-ja, saj DDV ni obračunan na podlagi 94. člena ZDDV-1. Cene so označene v evrih (EUR). Cene v spletni trgovini Hiška srčnih dotikov veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti – pridružujemo si pravico do spremembe cen. Cena, ki je navedena ob posameznem izdelku, je v času oddaje naročila končna prodajna cena izdelka in se po oddaji naročila ne more spremeniti. V ceno izdelka strošek pošiljanja ni vključen.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo. Od tistega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografija izdelka in dejanski izgled izdelka se lahko razlikujeta. Dekorativni dodatki ob izdelkih na fotografijah niso predmet nakupa, razen, če je to omenjeno v opisu.

Naročila preko spletne trgovine Hiška srčnih dotikov

Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo oddano

  1. in plačano (v primeru plačila s plačilno kartico) ali
  2. in vse potrebne informacije za nakazilo kupnine (v primeru plačila z neposredno bančno transakcijo).

Ko je plačilo vidno na TRR ponudnika oz. če je naročilo plačano takoj s plačilno kartico, se v roku, določenem v teh splošnih pogojih, odpremi pošiljka in po elektronski pošti (v skladu z namero varovanja narave) pošlje račun. V kolikor kupec želi račun v fizični obliki, mora to izrecno zahtevati.

Odstop od pogodbe (nakupa)

V skladu s 43.č. členom Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec, pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe (naročila), ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. To stori z nedvoumnim obvestilom na elektronski naslov info@hiskasrcnihdotikov.si ali z drugim pisnim obvestilom.

Kupec vrne izdelke na sedež podjetja Hiška srčnih dotikov, Katja Rinc, s.p., Ulica Antona Murka 15, 2311 Hoče, v roku nadaljnjih 14 dni od sporočila od odstopu od pogodbe. Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Stroški, ki nastanejo zaradi odstopa od pogodbe (npr. poštnina za vračilo izdelkov), bremenijo kupca. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim Pogojem poslovanja spletne trgovine.

Po prejemu vrnjenih izdelkov, vam skladno z zakonom (nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila) vrnemo znesek plačila. Ob vračilu blaga nam prosim posredujte številko naročila vrnjenih izdelkov, vaše osebne podatke ter transakcijski račun kamor želite, da se vrne plačilo.

Reklamacija

V primeru vračila blaga zaradi reklamacije je potrebno na naslov (elektronski naslov) ponudnika poslati reklamacijski zapisnik. Če je reklamacijski zahtevek upravičen, ima kupec pravico do drugega izdelka ali zahteve za vračilo kupnine. Vsak vrnjeni izdelek je kupec dolžan poslati po pošti na lastne stroške. Pošiljke z odkupnino ne bodo prevzete.

Če kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je artikel ali paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. To stori tako, da še pred prevzemom paketa izpolni Zapisnik o poškodovani pošiljki (obrazec je na voljo na pošti), hkrati pa prosimo, da nas o tem obvesti na elektronski naslov info@hiskasrcnihdotikov.si.

V primeru prejema napačnega izdelka ali izdelka z napako, nas takoj obvestite na elektronski naslov info@hiskasrcnihdotikov.si. Izdelek vam bomo zamenjali ali vam vrnili (sorazmerni del) kupnino(e).

Omejitev odgovornosti

Kupec je odgovoren, da z izdelki ravna skrbno in v skladu z njihovim namenom. Prodajalec ne jamči za poškodbe ali okvare na izdelku, ki so posledica nepravilne ali neskrbne uporabe.

Načini plačila

V spletni trgovini Hiška srčnih dotikov omogočamo plačilo:

  • s plačilno kartico (preko sistema Stripe) ali
  • z neposredno bančno transakcijo na TRR:

V primeru plačila z neposredno bančno transakcijo, po oddaji naročila kupec prejme na elektronski naslov obvestilo, ki vsebuje vse podatke za izvedbo bančne transakcije. Plačilo se izvede na transakcijski račun, odprt pri UniCredit Banka d.d., z naslednjimi podatki:

Hiška srčnih dotikov, Katja Rinc, s.p.
Ulica Antona Murka 15, 2311 Hoče
TRR: SI56 2900 0005 3314 646

Rok za plačilo je naveden v elektronskem sporočilu, ob ostalih podatkih, potrebnih za izvedbo plačila. V kolikor znesek v tem času ni poravnan, se smatra, da kupec odstopa od naročila.

Po opravljenem plačilu ponudnik kupcu pošlje račun na njegov elektronski naslov in odpremi naročilo.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) se hrani v elektronski obliki pri ponudniku.

Dostava in dobavni roki

Spletna trgovina si prizadeva, da je blago po prejemu plačila dostavljeno v najkrajšem možnem času – predvidoma v 2-5 delovnih dneh, razen, ko je to ob izdelku navedeno drugače (npr. v primeru prednaročil).

Dostavo opravlja Pošta Slovenije.

Strošek pošiljanja, ki vključuje tako pakiranje in dostavo, za manjše pakete znaša 3,00 EUR, za večje pakete pa 3,60 EUR. Naročila v vrednosti 100 EUR ali več bomo odposlali brez stroškov pošiljanja.

Po predhodnem dogovoru je možen tudi osebni prevzem v kraju ponudnika (oz. drugje, v kolikor se o tem strinjata tako kupec kot ponudnik).

Varovanje podatkov

Ponudnik bo osebne podatke uporabil za namen uspešne izvedbe nakupa v spletni trgovini in prodajno analizo. Glede pridobivanja, obdelave, varovanja in hrambe osebnih podatkov vas naprošamo, da si preberete podstran Varstvo osebnih podatkov, ki je del teh Pogojev poslovanja spletne trgovine.

Izjemoma bomo posredovali, zgolj za dostavo potrebne, vaše osebne podatke, in sicer dostavni službi – Pošta Slovenije d.o.o..

Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

Avtorske pravice

Vse pravice pridržane.

Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev brez predhodnega obvestila.

Ti pogoji začnejo veljati z dnem objave na www.hiskasrcnihdotikov.si, in sicer 15. 7. 2022.