Piškotki

Spletna stran www.hiskasrcnihdotikov.si uporablja piškotke za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest (poleg spletnih mest tudi e-poštna sporočila, spletne storitve, oglaševanje in interaktivne aplikacije) naloži v naprave uporabnikov (računalnik, mobilna naprava in podobno), ko ta obišče določeno spletno mesto in običajno vsebujejo:

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek;
  • življenjsko dobo piškotka;
  • vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število.

Ob vsakem ponovnem obisku bo spletno mesto pridobilo podatek o naloženem piškotku in prepoznalo napravo uporabnika.

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij, ki bi omogočali identifikacijo posameznika, če pa spletnemu mestu uporabniki te podatke posredujejo sami, na primer z registracijo, se ti lahko povežejo s podatki, ki so shranjeni v piškotku. Če strežnik prebere piškotek skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

Vir: www.moss-soz.si

Katere piškotke uporablja spletna stran www.hiskasrcnihdotikov.si?

  • Nujni piškotki (vedno omogočeni)
    Ti piškotki se samodejno shranijo v vašem spletnem brskalniku in so nujno potrebni za normalno delovanje strani. Gre za piškotke, ki zagotavljajo osnovno funkcionalnost in varnost na spletni strani in ne hranijo osebnih informacij.
  • Ne-nujni piškotki (opcijski)
    Uporabljamo pa tudi ne-nujne piškotke, ki nam pomagajo analizirati in razumeti, kako uporabniki uporabljajo spletno stran. Ti se bodo v vaš spletni brskalnik shranili le ob vaši privolitvi (klik na gumb “Dovoli piškotke”). Imate tudi možnost, da sprejem teh piškotkov zavrnete (klik na gumb “x”). V tem primeru se lahko zgodi, da to negativno vpliva na vašo uporabniško izkušnjo.

Nastavitve piškotkov

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku. Za pomoč in navodila si oglejte spletno stran www.aboutcookies.org.

V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, nekatere izmed funkcionalnosti na spletni strani ne bodo delovale. Zato za najboljšo uporabniško izkušnjo, priporočamo, da omogočite piškotke.